Дома > Вести > Вести од индустријата

Производителот ве учи како да ја разликувате безбедноста на конзервираната храна

2022-10-10

1. Прво проверете дали надворешното пакување на лименката е чисто, дали ракописот е јасен и мазен и дали етикетата е недопрена и правилна. Ако плехот за лемење на местото на заварување на лименката за големопродажба е нецелосен и нерамномерен, а има железен јазик, проток на лепак и други појави на работ на виткање; Ако железното капаче на стаклено шише е 'рѓосано, тоа може да биде инфериорно.

2. Постојат многу видови на антикорозивни адитиви на пазарот за да се спречи расипување на храната, како што се сорбинска киселина, бензоева киселина итн., но според релевантните прописи, конзервираната храна не може да содржи конзерванси. Некои нелегални претпријатија користат антикорозивни адитиви со прекршување на законите и прописите со цел да го прикријат нивното неправилно управување со здравјето и животната средина при преработката на храната, да го инхибираат размножувањето на микроорганизмите во производството на храна, злонамерно да го продолжат рокот на траење на храната.

3. Проверете дали бојата е природна. Ако бојата на конзервираната храна не е природна и бојата е премногу убава, можно е пигментот да се користи надвор од стандардот.

Ако плехот за лемење на местото на заварување на лименката за големопродажба е нецелосен и нерамномерен, а има железен јазик, проток на лепак и други појави на работ на виткање; Ако железното капаче на стакленото шише е 'рѓосано, тоа може да биде инфериорно.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept