Дома > Вести > Вести од индустријата

Зошто рокот на траење за високоенергетските бисквити може да биде 20 години?

2022-04-29

Општо земено, нависокоенергетски бисквитибидејќи подготвеноста за итни случаи треба да има долг рок на траење кога се става на собна температура. И само обичните високо-енергетски бисквити може да се стават на собна температура околу три години. Додека рокот на траење на нашите високоенергетски бисквити може да достигне околу 20 години, зошто?
1.Нашиотвисокоенергетски бисквитисе компресиран тип бисквити, текстурата високо-енергетски бисквити ќе биде покомпактен, исто така, не е лесно да се апсорбира вода, не е лесно да се влоши.
2. Пакетот на високо-енергетски бисквити е алуминизиран филм пластика, може да се ограничи да го блокира кислородот во воздухот, не е лесно да се влоши.
3.По стерилизација со висока температура и висок притисок, вакуумски пакет, високоенергетските бисквити се погодни за долгорочно складирање, рокот на траење може да достигне до 20 години.

Значи, нашитевисокоенергетски бисквитиможе да се користи во секоја ситуација за преживување која бара концентрирана, долготрајна итна храна. НаБисквити за преживувањене бара подготовка и може да се јаде директно.
High Energy Biscuits
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept