Дома > Вести > Вести од индустријата

Мерките на Народна Република Кина за администрирање на безбедноста на храната за увоз и извоз

2021-12-16

Океан Хебеје производител, специјализиран за производство наБисквит со висока енергија,Конзервирана храна,МРЕ,Енергетска храна,Компресиран бисквит, итн. Можеме да им обезбедиме на клиентите гаранција за квалитет, брзо. Можете да бидете сигурни дека ќе ги купите производите од нашата фабрика и ние ќе ви понудиме најдобра услуга по продажбата и навремена испорака.

Мерките на Народна Република Кина за управување со безбедноста на храната за увоз и извоз, кои беа разгледани и усвоени на извршниот состанок на Генералната царинска управа на 12 март 2021 година, се објавуваат и стапуваат на сила од 1 јануари 2022 година.
Во последниве години, работата за безбедност на храна за увоз и извоз континуирано се соочува со нови ситуации, нови барања и нови предизвици, а поврзаните системи за управување треба дополнително да се приспособат и да се подобрат за да се задоволат барањата од новиот период.
По измената на „Мерките“ опфаќа шест поглавја: „Општи одредби“, „Увоз на храна“, „Извоз на храна“, „Надзор и администрација“, „Правни обврски“ и „Дополнителни одредби“. Одредбите се зголемени од член 64 на член 79. „Мерките“ тесно се фокусираат на целиот синџир на надзор на безбедноста на храната од увоз и на целиот процес на извозен надзор на безбедноста на храната, кои се појаснети преку двете поглавја „увоз на храна“ и „извоз на храна“; Управување со информации за безбедноста на храната за увоз и извоз, мерки за рано предупредување за ризик и следење на ризик Содржината е вклучена во поглавјето „Надзор и управување“; Додадени се нови прописи како што се „рано предупредување и мерки за контрола на ризик“, „управување со вонредни состојби“, „мерки за надзор и инспекција“, „карантин за транзитна храна“ и „управување со повторна инспекција“.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept